sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Primul tuns

Nu mai avem bebeluș, avem băiețel. Am tuns zulufii cu durere în suflet. Erau frumoși tare, dar ne făceau viața grea. Se încâlceau ușor de la somn, se pieptănau cu cântec și îi veneau puiului în ochi. Ne-am încăpățânat cât am putut. Apoi ne-am luat inima în dinți și l-am tuns.

Crețulinii fotografiați de curând de minunata Magda Constantin

L-am pregătit cu două zile înainte și i-am povestit ce se va întâmpla. Am citit cartea cu Gerard, puiul de girafă care merge pentru prima oară la tuns. Ne-am jucat cu foarfeca și i-am arătat cum o să i se taie părul șuviță cu șuviță. Părea receptiv și încântat. Tunsul în sine a fost însă anevoios fiindcă vroia să pună mâna în păr, plus lipsa de răbdare - a durat mai mult de jumătate de oră tunsul de zulufi. Până la urmă a fost bine!

Dar mai întâi de toate am căutat o zi întreagă un loc unde să tundem copilul. M-a surprins că nicăieri pe internetul ăsta mare nu am găsit o listă cu toate frizeriile de bebeluși, ca să îmi pot alege una în proximitate - distanța mi se pare esențială când ai un copil mic.
Am găsit mai multe frizerii de copii, însă nu atât de multe câte credeam că ar putea fi. Așadar e mult potențial pe piață. Dar până punem pe picioare un nou biznis, hai să vedem ce locuri prietenoase cu bebelușii noștri am găsit. 

* Yummy Mummy, bd. Mărășești 55. Super servicii complete pentru bebe și mami. Serviciul de babysitting este inclus, uraaaa! 

* Forfecilă, în cadrul Militari Shopping Center.

* Ciufolici - puteți alege dintre două locații, în zona Amzei sau în zona Obor. 

* Dolphy - Frizeria copiilor, în cadrul centrului comercial Vitantis. 

* Family Beauty Center, str. Ion Mihalache 93.

* Corabia Piticilor, în cadrul Carrefour Colosseum.

* Beauty Play, str. Câmpia Libertății 39, zona Titan. Au și serviciu gratuit de babysitting, deci și aici puteți merge la un răsfăț la salon împreună cu bebe.

* Belle Sophia, în cadrul Complexului Comercial Unu, zona Dristor.

Mr. Frizzbee, zona 13 Septembrie - Prosper. Momentan sunt închiși în căutare de o nouă locație.

Am ales salonul Yummy Mummy din considerente de proximitate și drag de salon. Salonul ăsta e din seria biznis deștept la care m-am gândit și eu fără a-i da curs. Pe lângă serviciile de frizerie copii, salonul e special gândit pentru mame, cu două persoane dedicate care stau mereu cu copilașii, loc de joacă, cameră de alăptare și loc de schimbat. Salonul mi-a plăcut din prima pentru că fetele au o mare înțelegere pentru mame. De la a întârzia la programare aproape de fiecare dată până la manichiură cu bebe în brațe sau epilat cu bebe la țiți. Iar când bebe e odihnit și vesel, fetele au o disponibilitate fantastică de joacă și comunicare cu el. E foarte relaxant pentru mine să merg acolo și mi-am propus să o fac mai des. Așa că noi o să continuăm să mergem acolo să ne și frezăm. Vestea bună e că zulufii rezistă și crețul nostru are o minunată creastă.

Recunosc că îmi lipsesc remarcile zilnice de la babele care îl compătimeau pe băiețel că îl ține mami "cu părul lung, ca o fetiță" :-). Voi cum v-ați îndurat să renunțați la primii zulufi, cei mai moi și mai parfumați zulufi pe care o să îi mângâiați vreodată?